Background Home

ПРОЛЕТ НА БАЛКОНА

ПРОЛЕТ НА БАЛКОНА

В съвременния ни забързан и динамичен свят, когато личното ни пространство се ограничава все повече, градинарството се превръща в истинско предизвикателство за хората в града. Най-лесният вариант е да си направим сами „градина в саксия“, като комбинираме едногодишни с многогодишни, цъфтящи и листно-декоративни растения в саксии, сандъчета и контейнери.

Аранжираните съдове с растения в подходящи багри ще съживят малкия балкон или перваза на прозореца. Комбинирайте няколко багри, форми и размери в един и същ контейнер, за да постигнете разнообразен и по-различен ефект. Използвайте смело въображението си и създавайте своята собствена „градина в саксия“ Разведрете атмосферата на балкона, като поставите саксии с пъстри цветя. Независимо кои са вашите цветове, те ще разнообразят скучната градска атмосфера. Можете да съчетаете ярките багри на цветята с листно-декоративни растения, като внимавате с тях, защото не всички понасят яркото слънце навън.

Ето и някои многогодишни растения, които ще ви доставят наслада всяка година: зюмбюли, нарциси, лилиуми, лалета, теменужки, иглики, кандилки, латинки, тагетис, кученца, иглики и други.

 

 

 

Можете да разведрите атмосферата на балкона като поставите саксии с различни пъстри цветя. Изберете си цветове според вашия вкус – синьо, червено, жълто, оранжево, розово, зелено. Независимо от вашите предпочитания, те ще разнообразят скучната градска атмосфера, която завладява жилището ни. Комбинирайте увивни, стелещи се и изправени растения, за да разчупите правите очертания на балкона. А ако имате достатъчно пространство, можете да разположите няколко ратанови мебели с големи възглавници. В саксиите можете да наслагате няколко градински лампи, които ще допринесат за вашето настроение.

0
0
0
s2smodern