Background Home

РАСТЕНИЯ ЗА КУХНЯТА

РАСТЕНИЯ ЗА КУХНЯТА

Растенията са живи същества, чието присъствие прави дома ни по-уютен. Кухнята предоставя една изключително добри условия за отглеждането на растения. В тази част на апартамента обикновено влажността е по-висока и е подходяща за доброто развитие на повечето цъфтящи и листно-декоративни растения. Тъй като кухнята е място, където са събрани множество уреди, няма по-добро решение от няколко саксии с които да смекчите студенината на техниката.

 

Съобразете големината на растенията с тези на помещението, обемистите видове само ще ви се пречкат и няма да се чувствате комфортно.

Не избирайте капризни видове, тъй като те са чувствителни към резките температурни промени характерни за кухнята.

 

Най-подходящи за кухнята са бегонии, сезонните луковични цветя като зюмбюли, лалета, теменужки, мушкато, сакъзче и др. Тъй като повечето от тях са цъфтящи, те ще красят кухнята ви с невероятни цветове и багри. При редовно поливане, торене и почистване на прецъфтелите цветове те ще ви се отблагодарят многократно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Друг подходящ избор за кухнята са подправките. Няма по-хубаво ястие от това, което е овкусено с подправки отгледани от самите вас. Подходящи за отглеждане в саксия са босилек, розмарин, риган, мащерка и др. Засадете разсада пролетта в съндъчета разположени на перваза на прозореца.

0
0
0
s2smodern